Iida Nikkilä voitti Skidiskaban!

Skidiskaba 2020 -laulukilpailun finaalin voittaja Iida Nikkilä, Hinthaaran koulu, 6. luokka. Kuva: Ismo Henttonen.

Kymmenen finalistia kilpaili sunnuntaina kulttuuritalo Grandissa Skidiskaban voitosta. Kilpailun tuomariston puheenjohtaja Johanna Nurmimaan mukaan kilpailun taso oli korkea. “Kaikki laulajat ottivat riskejä. Se kannatti! Laulajat haastoivat itsensä ja onnistuivat siinä”, kertoi Johanna kilpailijoille ennen palkintojen jakoa. Lions Club Porvoo-Borgå on järjestänyt Skidiskaba laulukilpailuja jo 28 kertaa.

Kilpailun voittaja oli Iida Nikkilä Hinthaaran koulusta. Hän lauloi kilpailussa kappaleet ”Sun särkyä anna mä en” ja ”Shallow”. Iida kertoi iloisena kilpailun jälkeen, että hän oli esittänyt kappaleen aikaisemmin isänsä kanssa sukujuhlilla. Tuomariston mielestä Iidalla oli kaunis äänenväri ja hän esiintyi varmasti. Kypsä ja valmis laulaja.

Vasemmalta: Kati Elg (Jokilaakson koulu, 5.lk.) 3. sija , Oskari Baarman (Hinthaaran koulu, 5.lk.) 2. sija, Skidiskaba 2020 -voittaja Iida Nikkilä (Hinthaaran koulu 6. lk.), bändin suosikki Robert Svarts (Kevätkummun koulu, 6.lk.) ja yleisön suosikki Jenny Ollas (Kvarnbackens skola, åk 5). Kuva: Ismo Henttonen.

Toiseksi sijoittautui Oskari Baarman myös Hinthaaran koulusta. Tuomariston mielestä hän oli laulaja, joka lauloi koko sielustaan. Hänellä oli valtava karisma ja huikea äänenhallinta. Kolmanneksi sijoittautui Kati Elg Jokilaakson koulusta. Tuomariston mielestä hän oli äärimmäisen taitava, läsnä oleva ja sädehtivä laulaja.

Kilpailussa palkittiin myös orkesterin suosikki, joka oli Robert Svarts sekä yleisön suosikki. Tämän palkinnon sai Jenny Ollas.

Tuomaristossa olivat Johanna Nurmimaa, Nina Fogelberg, Ulla Lassila, Satu Seikko ja Ville Kannaste. Laulajien ohjauksesta vastasi Arja Paju. Laulajia säesti The Skaba Shakers -yhtye. Kilpailun juontajana toimi Patrick Koskinen.

Lions Club Porvoo-Borgån kuluvan toimintakauden presidentti Samu Karvala jakoi Olavi Pitkäsen muistorahastosta kolme 500 euron stipendiä Porvoonseudun musiikkiopiston opiskelijalle. Stipendin saivat: Saima Malmivaara, joka on määrätietoinen ja lahjakas sellisti. Hän voitti Salon kansallisen sellokilpailun oman sarjansa syksyllä 2019. Saima opiskelee sellonsoittoa Heikki Hämäläisen johdolla. Anni-Malviina Torvasti on ahkera ja lahjakas harmonikan soittaja, joka sijoittui jaetulle ensimmäiselle sijalle Jokioisissa helmikuussa 2020 pidetyssä Harmonikka soikoon -kilpai-lussa. Anni-Malviina opiskelee harmonikansoittoa Johannes Niskasen johdolla. Valtteri Honkkila, joka on ahkera ja lahjakas viulisti. Hän on saanut kunniakirjan Jyväskylän viulukilpailusta 2019. Valtteri opiskelee viulunsoittoa Paula Hagmanin johdolla.

Finaalissa lauloivat

  1. Tyyne Lehtinen 6 lk Hinthaaran koulu
  2. Taika Tuormaa 4 lk Keskuskoulu
  3. Jenny Ollas 5 lk Kvarnbackens skola
  4. Enna Tauriainen 6 lk Hinthaaran koulu
  5. Lempi Hoffren 4 lk Keskuskoulu
  6. Kati Elg 5 lk Jokilaakson koulu
  7. Robert Svarts 6 lk Kevätkummun koulu
  8. Oskari Baarman 5 lk Hinthaaran koulu
  9. Joonas Wahlqvist 5 lk Kulloon koulu
  10. Iida Nikkilä 6 lk Hinthaaran koulu