Skidiskaba 2020 -finalistit valittu!

Skidiskaba 2020 -finalistit yhteiskuvassa. Kuva: Kimmo Sirén

Skidiskaba 2020 -finalistit valittu

Skidiskaba 2020 finaaliin päässeet laulajat yhteiskuvassa. Valokuva: Kimmo Sirén.

Kolmekymmentä alakoulujen oppilasta kilpaili Skidiskaban semifinaalissa sunnuntaina Pääskytien koulun auditoriossa. Paikalle oli saapunut runsaasti yleisöä seuraamaan lasten lauluesi.tyksiä. Semifinalistit oli valittu karsinnoissa, joihin osallistui noin 140 laulajaa porvoolaisista suomen- ja ruotsinkielisistä alakouluista. Karsinnat järjestettiin yhteistyössä paikallisten alakoulujen ja Lions Club Porvoo-Borgån kanssa.

Laulajat odottivat jännittyneitä lämpiössä esiintymisvuoroaan. Eerika Salo Tolkkisten koulusta oli valinnut kappaleekseen ”Leijonakuninkaan”. Kappale oli hänelle entuudestaan tuttu. ”Olen osannut sen jo 7-vuotiaasta saakka”, totesi Erika. Oliver Tukiainen ja Jenny Ollas Kvarnbackens skolanista olivat harjoitelleet kappaleitaan myös kotona vanhempiensa opastamana. Jenny osallistui Skidiskaba kilpailuun jo toisen kerran. ”On mukava osallistua kilpailuun, vaikka vähän hermostuttaa”, kertoi Jenny ennen esiintymisvuoroaan.

”Poikien taso ja lukumäärä semifinaalissa yllätti myönteisesti. Valitettavasti kaikki lahjakkuudet eivät mahtuneet mukaan finaaliin”, totesi tuomarineuvoston puheenjohtaja Johanna Nurmimaa. Samalla hän kiitti koulujen musiikinopettajia hienosta työstä, joka näkyi laulajien korkeassa tasossa.

Tuomaristossa olivat hänen lisäkseen Nina Folgelberg, Hanna Jumisko, Ulla Lassila ja Ville Kannaste. Semifinaalissa laulajien ohjaajana toimi Arja Paju ja säestyksestä vastasi Hanna Risku. Kilpailun juontajana toimi Patrick Koskinen.

Valitut kymmenen finalistia kisaavat Skidiskaban voitosta Skidiskaban finaalissa, joka järjestetään Kulttuuritalo Grandissa sunnuntaina 1.3.2020 klo 16.00.

Skidiskaba on Lions Club Porvoo-Borgån järjestämä laulukilpailu, johon voivat osallistua kaikki Porvoossa asuvat 4.– 6.-luokkalaiset oppilaat. Laulukilpailua on järjestetty vuodesta 1992.

Finaaliin jatkavat (laulujärjestys finaalissa)

	nimi		luokka	koulu
1.	Tyyne Lehtinen 	6 lk 	Hinthaaran koulu
2.	Taika Tuormaa 	4 lk 	Keskuskoulu
3.	Jenny Ollas 	5 lk 	Kvarnbackens skola
4.	Enna Tauriainen	6 lk 	Hinthaaran koulu
5.	Lempi Hoffren	4 lk 	Keskuskoulu
6.	Kati Elg	5 lk 	Jokilaakson koulu
7.	Robert Svarts	6 lk 	Kevätkummun koulu
8.	Oskari Baarman	5 lk 	Hinthaaran koulu
9.	Joona Wahlqvist	5 lk 	Kulloon koulu
10.	Iida Nikkilä	6 lk 	Hinthaaran koulu	

Lisätietoa antaa: Kimmo Sirén, 040 701 6580